Wetenschappelijke Advies Raad (WAR)


De leden van de Wetenschappelijke Adviesraad zijn:

Dr. Y. Meesters, Voorzitter

Dhr. Meesters is als klinisch psycholoog en psychotherapeut werkzaam binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen. In 1995 promoveerde hij op het onderwerp lichttherapie bij de behandeling van winterdepressie. Tevens is hij bestuurslid van de Society for LightTreatment and Biological Rhythms SLTBR

Dr. L. Schlangen

Luc Schlangen is gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit, een universiteit die zich specialiseert in levenswetenschappen. Hij heeft gedurende meer dan 10 jaar gewerkt als onderzoeker en projectleider bij het Philips Natuurkundig Laboratorium in Eindhoven. Op dit moment is hij Senior Principal Scientist Light&Health bij Philips Research. Hij is Nederlands vertegenwoordiger voor de fotobiologie en fotochemie divisie 6 van de Commission International de l'Eclairage (CIE), en lid van de licht en gezondheid commissie van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde.

Dr. M.C.M. Gordijn

Marijke Gordijn studeerde Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde zich in de chronobiologie. Zij promoveerde bij de faculteit Geneeskunde en werkte 25 jaar als postdoc en senior onderzoeker bij de afdeling Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de afdeling Chronobiologie van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen bij dezelfde universiteit. In 2012 startte zij haar bedrijf Chrono@Work dat zich toelegt op het vertalen van de kennis over chronobiologie, licht en slaap naar de maatschappij. Marijke is mede-oprichter van het Chronotherapie Netwerk Nederland en wordt regelmatig gevraagd in commissies van de Gezondheidsraad.Dr. Ir. M.B.C. Aries

Myriam Aries werkt als universitair docent verlichtingskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven bij de groep Building Physics and Systems. Zij heeft kennis op het gebied van daglichttoepassing, visueel comfort en menselijke licht- en gezondheidsbehoeften in de kantoorgebouwen.

Dr. Ir. K. Smolders

Karin C. H. J. Smolders werkt momenteel als universitair docent bij de Human-Technology Interaction groep aan de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e). Ze heeft een MSc in Human-Technology Interaction en heeft haar PhD op het gebied van licht en omgevingspsychologie behaald in 2008. Na haar PhD project, heeft Karin gewerkt als postdoctoraal onderzoeker bij de Chronobiologie groep aan de universiteit van Groningen (RuG) en als docent aan de Human-Technologie interactie groep en het Intelligent Lighting Institute in Eindhoven (TU/e). Ze onderzoekt de effecten van licht op alertheid, vitaliteit en prestatie in alledaagse situaties. Daarnaast doet ze ook onderzoek naar interindividuele en intra-individuele verschillen in gevoeligheid voor lichteffecten en voorkeuren voor lichtinstellingen. Karin heeft verschillende artikelen gepubliceerd over effecten van licht op welzijn en prestatie overdag.

Floor van Oosterhout

Voor informatie over het effect van licht

op gezondheid, welzijn en prestatie
Handige links
Volg ons!

Stichting onderzoek licht & gezondheid

Postbus 1082

5602 BB Eindhoven


040 2473791